top of page
  • Foto van schrijverBelhouse Atelier

De vernieuwde Vlaamse Renovatiepremie: Wat je moet weten

Ziet u nog de bomen door het subsidiebos?

De laatste 2 jaren is het aantal aanvragen voor renovatiepremies met meer dan 42 % gedaald. De complexiteit van de aanvraagprocedures zorgen ervoor dat veel mensen de premie niet meer aanvragen. Daarnaast zijn velen gewoon niet op de hoogte van het premie-aanbod waarvoor ze in aanmerking kunnen komen.


De Vlaamse Overheid heeft daarom beslist om verregaande veranderingen door te voeren. Die zullen uiteindelijk resulteren in een vereenvoudigde renovatiepremie vanaf 1 juli 2022. De bestaande renovatiepremie en energiepremies van Fluvius zullen dan gebundeld worden in een eengemaakte premie: Mijn VerbouwPremie.


Deze nieuwe renovatiepremie of ‘Mijn VerbouwPremie’ zal je dus vanaf de tweede helft van 2022 kunnen aanvragen. Deze vereenvoudigde premie heeft tot doel verbouwers opnieuw te motiveren en te stimuleren om de premie aan te vragen.
Voor wie?

De renovatiepremie is uitsluitend bestemd voor particulieren (natuurlijke personen).

Meer bepaald gaat het om particulieren die in de eigenwoning-hoofdverblijfplaats werken hebben uitgevoerd ofwel om particulieren die een woning hebben gerenoveerd om ze te verhuren aan een sociaal verhuurkantoor.


Hoeveel bedraagt de premie?

De renovatiepremie wordt berekend per categorie van werken en bedraagt 20 % of 30 % van de aanvaarde kostprijs van de werken (exclusief BTW). Of u 20% of 30% kan inbrengen hangt af van de gezinssamenstelling en uw gezinsinkomen.

De Vlaamse Overheid stelde een overzichtelijke brochure samen om al uw vragen te beantwoorden. Deze kan je hier bekijken.
75 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page