top of page
  • Foto van schrijverBelhouse Atelier

Geniet van een renovatielening aan 0,00% van de Vlaamse Overheid

Bijgewerkt op: 18 mrt. 2022

Vanaf 2021 kunnen nieuwe eigenaars van een woning of appartement beroep doen op het renteloze renovatiekrediet. Wie een woning met een lage EPC koopt en binnen de vijf jaar de energieprestatie aanzienlijk verbetert, zal bovenop het hypothecair krediet voor de verwerving van het pand, ook een renteloos renovatiekrediet kunnen afsluiten.

Hoeveel kan je lenen en wat zijn de voorwaarden?Voldoet u aan de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor het renteloze renovatiekrediet, moet er een hypothecair hoofdkrediet zijn, dat hoofzakelijk bestemd is voor de verwerving van de woning.

Aanvullend en samen met het hoofdkrediet kan u een renteloos renovatiekrediet afsluiten met het engagement om de eengezinswoning van label E of F naar label A, B of C te brengen binnen een periode van 5 jaar.


Voor appartementen geldt een transitie van label D, E of F naar label A of B.


Het renovatiekrediet moet hoofdzakelijk dienen voor de renovatie, of sloop-en heropbouw van de woning.


Hoeveel kan ik lenen?

Wie zich engageert om de woning naar label A te brengen binnen de 5 jaar, kan tot 60.000 euro renteloos lenen. Voor label B is dat 45.0000 euro en voor label C is dat 30.000 euro.


Wie zich engageert om een appartement naar label A te brengen binnen de 5 jaar, kan tot 45.000 euro renteloos lenen. Voor label B is dat 30.000 euro.

Bovenop het bedrag dat u deze renteloze financiering u bespaart geniet u van een levenslange besparing door de energiebesparing die de renovatie met zich meebrengt.


Contacteer BELHOUSE ATELIER en zet je eerste stap richting een duurzame renovatie.


Hoe vraag ik een rentoloos krediet aan?

U kan een renteloos renovatiekrediet afsluiten bij uw bank, samen met het afsluiten van een hoofdkrediet voor het verwerven of renoveren van een woning. Indien u een woning geschonken of na erfenis krijgt, kan u terecht bij het energiehuis voor het afsluiten van een gelijkaardige energielening+.


Voor alle bijkomende vragen verwijzen wij u graag door naar de website van de Vlaamse Overheid. Klik hier

INVESTEREN IN EEN ENERGIEZUINIGE RENOVATIE VAN UW WONING WAS ZELDEN ZO INTERESSANT!


87 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page